Министърът на военноморските сили на САЩ Ричард Спенсър беше уволнен от

...
Министърът на военноморските сили на САЩ Ричард Спенсър беше уволнен от
Коментари Харесай

Уволнен е министърът на ВМС на САЩ Ричард Спенсър

Министърът на военноморските сили на САЩ Ричард Спенсър беше уволнен от военния министър Марк Еспър, защото е предложил скрито съглашение с Белия дом по случая с военноморския " тюлен " Еди Галахър, предаде CNN с позоваване на почитан чиновник на Пентагона.

Новината беше обявена и от президента Доналд Тръмп в Туитър.

Галахър беше осъден за дискредитиране на въоръжените сили, откакто театралничи до тялото на мъртъв войник ​​на ИДИЛ, което опонира на признатите правила в американската войска. След това той беше намален в сан - решение, което президентът Доналд Тръмп анулира преди седмица и провокира гнева на военните. Впоследствие те продължиха процеса на преразглеждане на статута на Галахър.

Уточнява се, че Спенсър е предложил Белият дом да не се намесва в процеса, против което Галахър да се отдръпна непринудено от военноморските сили, запазвайки ранга си на тюлен.

Официалната информация по случая гласи, че министърът на отбраната Марк Еспър е изгубил доверие в Спенсър и е изискал оставката му поради държанието му по случая с Галахър.

Еспър не е бил осведомен за договарянията, водени от Спенсър с Белия дом.

В профила си в Туитър президентът Тръмп заяви, че на мястото на Спенсър ще бъде номиниран посланикът на Съединени американски щати Яв Норвегия адмирал Кен Брейтуейт.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР